Kako zaraditi blogom

Tema o zaradi ima uputstveni, ima karakter pomoći onima koji nemaju drugi izvor prihoda. U tom smislu je savetodavna i može biti mnogima od pomoći, možda čak i da prežive pisanjem blogova u ovim teškim vremenima.
WordPress je najpopularnija platforma bloga na Internetu, obe online verzije hostuju i sa obe se mogu preuzeti instalacije verzija. Prema Builtwith.com, oko 79% blogova koristi WordPress. Sa svojim širokim opcijama koje nudi, postoji velika šansa za zaradu novca sa WordPress-om.
Zarada sa WordPress-om je moguća u dve kategorije. Prva se koristi sa WordPress-om kao što je predviđeno stvaranjem sajta ili bloga od njega, onda unovčavate taj blog i zaradjujete novac. Drugi je učešće u ogromnom tržištu za programiranje, projektovanje i prilagođavanje sajtova ili blogova sa WordPress-om. Ako imate dizajnerske i/ili veštine programiranja, možete saradjivati sa ogromnim brojem vlasnika sajtova koji koriste WordPress i rešavati njihove različite potrebe.
Evo načina kako da zaradite novac sa WordPress-om:
1. Počevši sa svojim WordPress blogom. Prvi način da zaradite sa WordPress-om je da ga koristite za ono što je namenjen – za kreiranje i vođenje bloga.
Glavni način na koji blogovi mogu zaraditi novac je kroz prikazivanje oglasa, bez obzira da li banera, tekstualnih oglasa ili drugih oblika reklamiranja. Google Adsense i Chitika su dve od najboljih oglasnih mreža današnjice gde izdavači sa WordPress blogovima ili sajtovima mogu zaraditi novac od prikazivanja oglasa.
Takođe možete da zaradite novac preko internet marketinga, ili pomaganjem korisnicima WordPress tržišta i promovisanjem svojih blogova ili sajtova na Internetu.
Za više ideja o tome kako da zaradite sa blogovima, pročitajte post „Kako da zaradite novac od blogovanja“.
2. Programiranje i projektovanje WordPress bloga ili web sajta. Sajt vlasnici i blogeri koji koriste WordPress imaju širok spektar potreba, naročito u stvaranju svojih sajtova ili blogova.
    Dizajniranje šablona za WordPress. Postoje firme koje se fokusiraju na stvaranje teme ili šablona za WordPress. Ako imate pravi talenat za programiranje i dizajniranje, možete napraviti dobar novac stvaranjem plaćenih WordPress tema. Primer je StudioPress http://www.studiopress.com, koji nudi pojedinačne teme počevši od $ 59.95, ili pro-plus sve-teme paket za $ 249.95 dajući vam pristup svim svojim temama plus podršku. Međutim, da bi uspeli u ovom poslu, morate da održite korak sa promenama koje WordPress konstantno nudi, imate atraktivne predloge za svoje klijente, kao i da budete aktivni u pružanju pomoći klijentima sa svojim temama. StudioPress ima aktivni forum gde korisnici postavljaju pitanja o prilagođavanju tema, a programeri, kao i samostalni programeri rade na svojim temama i odgovorima na pitanja.
Prilagođavanje tema i šabloni za WordPress. Ako ne želite da postanete sledeći u StudioPress-u, možete da zaradite novac radeći sa ovim tematskim stvaraocima i da prilagodite njihove teme na osnovu želja klijenata. Prilagođavanje uključuje prilagođavanje na temu dizajna u skladu sa stranicama i karakteristikama i elementima koje klijenti žele, promene boja, ili čak promene rasporeda do sledećeg nivoa.StudioPress na primer, ima spisak preporučenih dizajnera koji su svi slobodni programeri i web dizajneri sa dokazanim evidencijama rada sa StudioPress temama. Kupci mogu da se obrate i da angažuju neke od ovih dizajnera da pomognu sa bilo kojim prilagođavanjem koje im je potrebno na StudioPress-u u vezi tema koje su kupili.
    Projektovanje zaglavlja. Ključni element u dizajnu bloga ili veb sajta je njihov naslov. Postoje WordPress vlasnici sajtova koji će koristiti iste kao predloge, ako želite prilagođeno zaglavlje oni daju svoj sajt ili blog koji ima karakteristike individualnosti i jedinstvenosti. Prilagođena zaglavlja mogu negde ići od $ 100 do $ 500, ili čak i više, u zavisnosti od složenosti i dizajna zaglavlja.
Pretvaranje postojećeg sajta ili bloga na WordPress-u. Takođe možete da zaradite novac tako što ćete pomagati one koji trenutno rade svoj blog ili web sajt na drugoj platformi i konvertuju u WordPress. Potencijalni korisnici su oni koji imaju Blogger i druge platforme bloga, oni koji imaju statički sajt koji žele da pređu u baze podataka vođene sajtom pomoću WordPress-a, oni rade sa drugim sistemima za upravljanje sadržajem, kao što su Drupal ili Joomla. Većina radova biće pomeranja sadržaja, preusmeravanje URL adrese i search engine-provera novog WordPress sajta da se spreči gubitak saobraćaja i rang.
Dodavanje eCommerce funkcionalnosti WordPress-u. WordPress je prvenstveno blog platforma, ali sa prilagođavanjem i korišćenjem dodataka. Mnogi mali poslovni vlasnici koriste svoje WordPress sajtove u eCommerce prodavnicama.
Kreiranje ili prilagođavanje WordPress dodataka. Dodaci proširuju funkcionalnost WordPress-a na gotovo neograničene načine. Možete napraviti dodatke za WordPress, prilagodite dodatke za rad sa blogovima klijenata ili web sajtovima, ili konfigurišite jezičak da obezbedite kompatibilnost sa ostalim dodacima koji se koriste. Nedavnim oglasom Elance za $ 1.000 – $ 5.000 je tražio da zaposli programera koji može da stvori napredne priključke za WordPress banere u cilju segmentacije teksta i banera.
Advertisements

О Sam uradi

Najveći uspeh u životu: Srećno oženjen, otac dvoje divne dece. Zvanje: Pravnik. Profesionalno iskustvo: Prevodjenje sa engleskog i francuskog jezika, spoljno-trgovinsko poslovanje. The greatest success in life: Happily married, father of two wonderful children. Occupation: Lawyer. Professional experience: Translating of English and French, foreign trade.
Овај унос је објављен под Blog и означен са , , , , . Забележите сталну везу.

Šta vi mislite?

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s