O Evropskoj uniji

Da bi nešto bilo valjano i dugotrajno mora da ima jake temelje.
Na čemu se temelji Evropska unija? Temelji se na materijalnim interesima, na novcu. Svi koji žele u EU od nje prvenstveno očekuju novac.

Oni koji pak imaju u njoj novac, u takvoj uniji očekuju vlast nad drugim narodima. Tako je od pamtiveka bilo i uvek će biti. Oni koji imaju novac, žele vlast zbog novca koji imaju. Vlast i novac su uvek zajedno. Oni narodi koji u EU imaju novac, želeće da vladaju onim narodima koji taj novac ili nemaju ili ga manje imaju od vladajućih naroda. Piramida vlasti se mora sve više sužavati što je bliže sopstvenom vrhu. To su birokratija EU i centralizacija vlasti u Briselu – klasični nepotizam političke elite.

Biće otvorenih napada na Pravoslavlje. Možda je nekima bilo milo kada su čuli za zabranu nošenja islamske odeće i pokrivanja lica muslimanki u Francuskoj?! Evropska unija teži ka ateističkom jedinstvu nacija. Ona je svetovna, ne duhovna tvorevina. Ta svetovna tvorevina nosi sve karakteristike jedinstvene državne tvorevine koja svoje ciljeve postiže samo novcem i svojom finansijskom moći, za razliku od ratne mašinerije koja je to u prošlosti bila. Ako su pojedini delovi njene teritorije neposlušni, može i prisila oružjem. Kosovo je eklatantan primer. Pravoslavlje će sigurno biti napadano jer ovakvoj uniji nisu potrebna originalna znamenja pojedinih nacija. Ta znamenja moraju nestati jer uniji trebaju veštačke novostvorene vrednosti prosečnog čoveka-potrošača koji će od nje biti finansijski zavistan. Taj čovek-potrošač bi trebalo da bude evropljanin koji veruje samo svojoj državi i njenim medijima. Pod okriljem „ljudskih prava“ ideologija mraka koja dolazi od velikih majstora iz masonskih loža kao centara moći, udariće svom silinom na Pravoslavlje. Ekumenizam i Unijaćenje su kao prethodnica već krenuli zaodenuti jagnjećom kožom protiv jednog od poslednjih pravih uporišta Hristove nauke, protiv Pravoslavlja.

Zato ta unija ne može biti u istorijskim razmerama dugog veka. Sve što je ljudskom rukom stvoreno, ne može biti večno. Novac je ljudska tvorevina i sve što na njemu počiva podložno je kvarenju i prolaznosti. Nijedno carstvo u prošlosti nije opstalo do danas. Sva su bila ljudske tvorevine. Vavilon, Egipat, Grčka, Rim, Austro-Ugarska. Razlika je samo u tome što su neka trajala duže, a neka kraće. Možemo samo da se nadamo i molimo da Evropska unija nije i poslednje „carstvo“. Samo je delo Božije večno, Njegova reč i Njegova promisao.

Advertisements

О Sam uradi

Najveći uspeh u životu: Srećno oženjen, otac dvoje divne dece. Zvanje: Pravnik. Profesionalno iskustvo: Prevodjenje sa engleskog i francuskog jezika, spoljno-trgovinsko poslovanje. The greatest success in life: Happily married, father of two wonderful children. Occupation: Lawyer. Professional experience: Translating of English and French, foreign trade.
Овај унос је објављен под Religija, Život и означен са , , , , , . Забележите сталну везу.

2 реаговања на O Evropskoj uniji

 1. Sladjan каже:

  Paki, slažem se u svemu što si napisao o EU.
  Povoljan utisak o tebi kao autoru teksta, međutim, mogu da naruše druga dva teksta- o WordPressu i o tome kako zaraditi novac na blogu. Duh prvog teksta i ostala dva nije isti.Po meni, prevashodni motiv za vođenje bloga treba biti širenje istine, a ne zarada novca, te mi je naslov Kako zaraditi novac na blogu neprihvatljiv za nekog ko napada EU kao zajednicu zasnovanu na novcu i zagovara prvenstvo duhovnih vrednosti.
  Pozdrav.

  • Gandalf каже:

   Slađane hvala ti na odgovoru.

   Tvoje mišljenje mi je delimično prihvatljivo.

   Slažem se sa tobom da ove dve teme ne idu zajedno kategorički gledano, ali život čini i jedno i drugo.
   Novac je zlo bez koga se ne može, ti radiš za platu kao što ja pokušavam da pišem, za sada bez naknade.

   Zato je naziv sajta „O svemu i svačemu“. Tema o zaradi ima uputstveni, ima karakter pomoći onima koji nemaju drugi izvor prihoda. U tom smislu je savetodavna i može biti mnogima od pomoći, možda čak i da prežive u ovim teškim vremenima.

   Pozdravi tebi i tvojoj porodici.
   Goran
   https://osvemuisvacemu.wordpress.com/

Šta vi mislite?

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s