Legalizacija abortusa

Ovih dana Srpska Pravoslavna Crkva je pokrenula jedno veoma važno pitanje od nacionalnog značaja.

Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) saopštio je da je podržao inicijativu lekara vernika da država zabrani abortus, osim u slučajevima kada se on obavlja iz medicinskih razloga. Zbog čedomorstva je stanovništvo Srbije svake godine manje za jedan grad srednje veličine, što svedoči o dubokom moralnom padu, o teškoj krizi porodice i o nedostatku prave vere u Boga kod mnogih, premda se ljudi u našem narodu mahom izjašnjavaju kao vernici i jesu vernici makar u elementarnom smislu te reči – piše u saopštenju sa završenog zasedanja Sabora SPC, a prenosi Fonet“.                          http://www.kurir-info.rs/crkva-zahteva-zabranu-abortusa-clanak-825087

Očekivao sam negativne komentare od strane aktuelne vlasti koja po svaku cenu prati svirku iz Brisela, ali ne u smislu neprimerenosti tih komentara. Prvi bih kao takav abortusprimer naveo komentar ministarke zdravlja Slavice Djukić Dejanović. Ona je izjavila da bi ovo za Srbiju značilo povratak u srednji vek?! Da li ministarka ima saznanja da sve što pripada prošlosti ne mora da znači da je istovremeno i negativno? Naprotiv, mislim da su mnoge moralne vrednosti iz prošlosti daleko vrednije od moralnih vrednosti iz vremena u kome živimo.

Drugi komentar dolazi od strane gospodina Dušana Milisavljevića, predsednika skupštinskog odbora za zdravlje. On je malo više stavio akcenat na praktične posledice koje bi ova kampanja imala ukoliko bi bila ozakonjena. Nelegalan abortus bi po njegovim rečima vratio ovu mračnu rabotu u, kako kaže, nelegalne uslove. Da li Dušan Milisavljević misli da toga nije bilo, ili da toga nema, ili da toga neće biti i u slučaju ukidanja legalizacije abortusa? Sigurno da je odgovor „da“, jedino što će toga biti u većoj meri. Da li je ovo važnije od činjenice da polako nestajemo kao nacija, prosudite sami.

Advertisements

О Sam uradi

Najveći uspeh u životu: Srećno oženjen, otac dvoje divne dece. Zvanje: Pravnik. Profesionalno iskustvo: Prevodjenje sa engleskog i francuskog jezika, spoljno-trgovinsko poslovanje. The greatest success in life: Happily married, father of two wonderful children. Occupation: Lawyer. Professional experience: Translating of English and French, foreign trade.
Овај унос је објављен под Porodični život и означен са , , , , , . Забележите сталну везу.

Šta vi mislite?

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s