U pekari

Jutros sam kao i obično otišao u obližnju pekaru da kupim doručak. Ne znam zašto, ali ovaj put mi je zasmetao roj mušica odmah po ulazu u pekaru. Kažem ne znam zašto zato što u istoj pekari kupujem gotovo svakog dana, samo što mi je ovaj put zasmetalo nešto što mi ranije nije smetalo. Mušice sam posmatrao nemo, čekajući u redu za pecivo. Sletale su na sve vrste peciva, hleba, pica, mekika… Sletale su na sve što nije vruće, pustale svoje jezike i hranile se, bezbrižno čistile svoja krila i noge o nogu tarući ih jedno o drugo. Primetio sam da je jedna sletela baš na onu vrstu peciva koju sam nameravao da kupim sebi i detetu za doručak.

Kada sam došao na red i rekao šta želim, mlada i ne baš ljubazna prodavačica je dohvatila rukom baš taj željeni komad peciva sa koga je poletela mušica uplašena njenim pokretom ruke.

Istog trenutka sam zatražio da mi zameni pecivo uz objašnjenje da je mušica išla preko njega. Ošinula me je odmah pogledom punim ljutnje. Rekao sam joj ono što mislim izazpekaravan njenim ljutitim pogledom: „Nemojte me gledati tako, ne očekujem vaše izvinjenje ali ponajmanje ljutnju. U normalnim okolnostima vi biste imali rukavice, hvataljke i pre svega zaštićenu vitrinu od insekata“. Ništa mi nije odgovorila, okrenula se i rekla sledećem kupcu: „Izvolite, šta želite“.

Naziv pekare ne želim da pominjem u nadi da će ispraviti propuste u svom poslovanju. Reč je o osnovnim ljudskim namirnicama…

Advertisements

О Sam uradi

Najveći uspeh u životu: Srećno oženjen, otac dvoje divne dece. Zvanje: Pravnik. Profesionalno iskustvo: Prevodjenje sa engleskog i francuskog jezika, spoljno-trgovinsko poslovanje. The greatest success in life: Happily married, father of two wonderful children. Occupation: Lawyer. Professional experience: Translating of English and French, foreign trade.
Овај унос је објављен под Život и означен са , , , , , , , , , . Забележите сталну везу.

Šta vi mislite?

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s