Zašto Crkva ne plaća porez

U internet izdanju Blica od 10.11.2013. godine objavljen je članak pod naslovom „Zašto Crkva ne plaća porez“ (veza ka članku: http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/418806/Zasto-Crkva-ne-placa-porez).

Odgovor je jednostavan. „Bogu daj Božije, a caru daj carevo“. Ovo je čuveni odgovor koji je Gospod Isus Hristos izgovorio lukavim farisejima koji su pokušali da ga kompromituju iskušavajući ga dvosmislenim pitanjem: „Da li je dozvoljeno plaćati porez rimskom caru“.

Vekovima je ovaj Isusov odgovor jasan odgovor onima koji su pokušavali da ga različito interpretiraju kao i autor članka u pomenutom izdanju Blica. S obzirom da su Crkva i država i Biblijski i Ustavom odvojeni, odgovor je opet i iz ovog razloga jasan. Crkva je Božija, porez je državni. Logično je da i prihodi ove dve institucije budu odvojeni. Ovo su dva potpuno različita „džepa“. Svaki drugi odgovor na pitanje osim odgovora da Crkva ne bi trebalo da plaća porez državi predstavljao bi iz svega ovde navedenog, guranje ruke u tudji džep i otimanje iz njega.crkva i porez

О Sam uradi

Najveći uspeh u životu: Srećno oženjen, otac dvoje divne dece. Zvanje: Pravnik. Profesionalno iskustvo: Prevodjenje sa engleskog i francuskog jezika, spoljno-trgovinsko poslovanje. The greatest success in life: Happily married, father of two wonderful children. Occupation: Lawyer. Professional experience: Translating of English and French, foreign trade.
Овај унос је објављен под Život и означен са , , , , , , , , , , , . Забележите сталну везу.

Šta vi mislite?

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s